7 redenen om uit te gaan

Bar-bistro 't Bruggetje

Oud Loosdrechtsedijk 52, LoosdrechtTelefoon (035) 582 44 33Keuken open 12.00-22.30.Bistro, internationaal, buiten eten op terras, creditcard, pin. Gemiddelde prijs 3-gangen à la carte 24,00 euro.Categorie: aan het water

Altijd helemaal gezellig in deze no nonsense-omgeving waar je lekker met de kids terecht kunt voor een yakitori of gamba’s met een Irish coffee na. Gewoon prima eten zonder poespas aan de knusse bar of op het terras. Reken bij grote drukte wel op wat langere wachttijden. Helemaal top, lekker ongedwongen en betaalbaar!

uitstekend | Het is hier altijd gezellig. Leuke bediening, lekker eten, knusse bar en mooi terras. De tapas, die zijn echt helemaal top. Ongedwongen en betaalbaar. (10-07-2006 G. B. te Abcoude)

matig | Het eten is goed, maar de keuken kon het allemaal even niet aan toen wij er waren. Anderhalf uur wachten op een voorgerecht is echt te lang. Een uur later kwam het hoofdgerecht, gedeeltelijk aangebrand. Dat kan echt niet. Oorzaak: te veel klanten. Jammer want het is een leuke tent. (16-05-2006 M. de G. te Hollandsche Rading).

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 INTERIEUR/DESIGN

ELLE Wonen en Red Evenement

Utrecht: Dutch Design Center. Zondag 10.00-17.00u. Entree: 5 euro. Inl/res: 030-2521014; www.elle.nl

Het Dutch Design Center in Utrecht bruist zondag op het gebied van interieur, design en mode. Wat zijn de trends voor het komende seizoen en welke producten, kleuren en technieken worden beeldbepalend? Heb je altijd al willen weten hoe een ontwerpproces loopt en hoe je een nieuw product ontwikkelt? Tijdens een ‘meet & greet’ kom je in aanraking met bekende ontwerpers zoals Bertjan Pot, de maker van Arco’s Slim table, Palau-ontwerper Edward van Vliet en Karel Boonzaaijer die voor Pastoe de Vision kast ontwierp.

3 HOMOFILMS

Leven in FantAsia

Amsterdam: Rialto. Zondag 14.00u & 16.00u. Inl: www.rialtofilm.nl

In een groot deel van Azië is homoseksualiteit strafbaar. Ondanks censuur en intimidatie van de overheid maken filmmakers toch films over homoseksuele en lesbische relaties. Romantische en tragische verhalen worden verbeeld, niet gebaseerd op de werkelijkheid, maar op de fantasie. Rialto vertoont zondag in het kader van het programma ‘Van de andere kant’ films uit Taiwan en Zuid-Korea. Om 14.00 uur Formula 17 (D.J. Chen, Taiwan, 2004, Engels ondertiteld) en om 16.00 uur vier korte films uit Zuid-Korea (diverse regisseurs, Engels ondertiteld, totaal 89 min.)

4 POP/ROCK

A Balladeer

Eindhoven: Effenaar. Zondag 21.00u. Entree: 9 euro. Inl: 040-2393666 & www.effenaar.nl

A balladeer betekent vrij vertaald: een zanger van populaire ballades. Een naam die de gelijknamige Amsterdamse band ontleende uit een nummer van Live en inderdaad aansluit op hetgeen deze drie heren doen. Hun vorig jaar verschenen debuutalbum Panama werd met open armen ontvangen en bevat liedjes die onder andere geïnspireerd zijn door de muziek van Tori Amos en Saybia. Het trio werd onlangs uitgeroepen tot Zilveren Harp-winnaar.

5 Reggae/rock

Luie Hond

Den Bosch: w2 Concertzaal. Zaterdag 21.00u. Entree: 9 euro. Res/inl: 073-6123422 & www.w2.nl

De mix van reggae, ska en rock van Luie Hond kreeg na het debuut Hier is...Luie Hond (2004) lovende kritieken. De Friese band werd zelfs tot de nieuwe Doe Maar bestempeld. De doorbraak kwam echter pas in 2006. De nieuwe cd Met Liefde bracht de hitsingle Poes In De Playboy voort, en werd door TMF uitgeroepen tot ‘Superclip’. Na een daverend optreden op Lowlands werd Met Liefde zelfs het ‘best verkochte album op Lowlands’.

6 Beeldende kunst

Voorspel

Den Haag: Oude KPN Gebouw. Toegang: gratis. Vrijdag: 18.00-03.00, zaterdag: 13.00-20.00, zondag: 15.00-23.00. Inl: www.kabk.nl

Eindexamenkandidaten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) geven dit weekeinde een voorproefje van hun afstuderen. Vijfendertig studenten stellen hun werk tentoon. Vanavond wordt Voorspel geopend met optredens van Dj's Toby & Peter en Rednose Districkt. Toonaangevende kunstenaars en tevens oud-studenten van de KABK als Elza Jo van Reenen, Marc Bijl en Thomas Raat verzorgen zaterdag en zondag lezingen. De tentoonstelling wordt zondag feestelijk afgesloten.

7 Cursus

Spoedcursus Humor met Rob Urgert en Bastiaan Geleijnse

Den Haag: Diligentia. Vrijdag 20.15u. Entree: 14 euro. Res: 0900-4104104; www.theater-diligentia.nl

In hun komische en interactieve ‘Spoedcursus Humor’ geven Rob Urgert en Bastiaan Geleijnse het antwoord op alle vragen. Rob Urgert is cabaretier en presentator van het VARA televisieprogramma Onder de Tram. Bastiaan Geleijnse is één van de mannen achter de strip Fokke en Sukke. Het publiek krijgt zelf ook ruimschoots de gelegenheid om leuk uit de hoek te komen.