Voetbaltransfers van Boussaboun, Obodai, en Hoogendorp

Rotterdam. Kort voor het verstrijken van de transferperiode, gisternacht om twaalf uur, heeft ADO Den Haag spit Rick Hoogendorp voor anderhalf jaar gehuurd van de Duitse Bundesligaclub VfL Wolfsburg. Hij was een van de vele spelers die op de valreep van club veranderden. Ali Boussaboun gaat naar FC Utrecht, waar hij de aan AS Nancy verkochte spits Marc-Antoine Fortuné vervangt. Boussaboun is voor een half jaar verhuurd met een optie tot koop. Fortuné is verkocht en tekende een contract voor tweeënhalf jaar. Bij FC Utrecht vertrok Darl Douglas naar het Portugese Nacional Madeira. RKC nam Anthony Obodai over van Sparta. De spelers tekende voor drieënhalf jaar. Verder huurde RKC de Belg Jan Vertonghen voor een half jaar van Ajax, de club die ook de Deen Michael Krohn-Dehli voor een half jaar aan Sparta verhuurde. Willem II versterkte zich met Tarik Sektioui, die voor de rest van het seizoen van het Portugese FC Porto wordt gehuurd. Stefano Seedorf verruilt FC Groningen op huurbasis voor een half jaar voor Apollon Limassol uit Dyprus, de club waar Gerard van der Lem onlangs als trainer is begonnen.