The Queen

The Queen Stephen Frears’ The Queen beschrijft de machtsstrijd tussen koningin Elizabeth II van Engeland en de pas benoemde premier Tony Blair, na de dood van prinses Diana in 1997. Terwijl buiten de paleismuren de wereld doorraast, houdt men binnen vast aan tradities en protocollen die nooit ter discussie worden gesteld. Aan Tony Blair om die te slechten. Helen Mirren (Elisabeth II) kreeg deze week een Oscar-nominatie voor beste actrice. Regie: Stephen Frears. Met: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Alex Jennings. In: 15 bioscopen Picture released 04 September 2006 shows British actress Helen Mirren in a scene from "The Queen" by british director Stephen Frears. The film is running for the Golden Lion award for best movie during the 63rd Venice International Film Festival held from August 29th until September 9th. AFP PHOTO AFP

Stephen Frears’ The Queen beschrijft de machtsstrijd tussen koningin Elizabeth II van Engeland en de pas benoemde premier Tony Blair, na de dood van prinses Diana in 1997.

Terwijl buiten de paleismuren de wereld doorraast, houdt men binnen vast aan tradities en protocollen die nooit ter discussie worden gesteld. Aan Tony Blair om die te slechten. Helen Mirren (Elisabeth II) kreeg deze week een Oscar-nominatie voor beste actrice.

Regie: Stephen Frears. Met: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Alex Jennings. In: 15 bioscopen