Ten Canoes

Ten Canoes One hundred and fifty spears, ten canoes, three wives heet de Australische film Ten Canoes voluit en het is de eerste film die geheel door Aboriginals gespeeld en verteld wordt. Het is een narratieve kluwen, die begint bij een jongeman die verliefd is op de vrouw van zijn broer. Die titel zou nog wel langer kunnen zijn, want al vroeg in de film wordt uitgelegd dat voor de oorspronkelijke inwoners van Australië verhalen als bomen zijn. Regie: Rolf de Heer en Peter Djigirr. Met: Crusoe Kurrdal, Jamie Gulpilil, David Gulpilil, Richard Birrinbirrin. In: 13 bioscopen. scene uit de film Ten Canoes (2006) FOTO: Cinemien Cinemien

One hundred and fifty spears, ten canoes, three wives heet de Australische film Ten Canoes voluit en het is de eerste film die geheel door Aboriginals gespeeld en verteld wordt. Het is een narratieve kluwen, die begint bij een jongeman die verliefd is op de vrouw van zijn broer. Die titel zou nog wel langer kunnen zijn, want al vroeg in de film wordt uitgelegd dat voor de oorspronkelijke inwoners van Australië verhalen als bomen zijn.

Regie: Rolf de Heer en Peter Djigirr. Met: Crusoe Kurrdal, Jamie Gulpilil, David Gulpilil, Richard Birrinbirrin. In: 13 bioscopen.