Televisie Film van de dag

Bracha van Doesburgh Uit Vet hard. Tim Oliehoek, 2005, Ned.),
Bracha van Doesburgh Uit Vet hard. Tim Oliehoek, 2005, Ned.),

Vet hard. Nederlandse remake van het Deense kassucces Gamle maend i nye biler (Old Men in New Cars) van Lasse Spang Olsen uit 2002.Regisseur Tim Oliehoek zei over zijn film: „Het is niet mijn bedoeling de wereld te verbeteren. Ik wilde een lekkere popcornfilm maken; vermaak na een dag hard werken.” Oliehoek werd in deze krant en de Volkskrant al met Dick Maas vergeleken om zijn talent actiescènes met flair te regisseren. Bas Blokker schreef in zijn recensie: „Met Vet hard treedt Tim Oliehoek definitief in de voetsporen van de maker van Flodder. Doelmatige en zelfverzekerde regie, losgelaten op een simpel script zonder al te veel IQ, helemaal gericht op het bevredigen van een elementaire filmbehoefte: vermaak. En Vet hard vermaakt. Je kunt hem als plat wegzetten, maar je zegt van een bos bloemen ook niet dat-ie niet elegant kan dansen.”

(Tim Oliehoek, 2005, Ned.), Ned. 3, 20.25-22.00u.