Sektioui voetbalt weer in eredivisie

Tarik Sektioui (FC Porto) keert terug in de Nederlandse eredivisie. De aanvaller, speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk. De overeenkomst met Sektioui en Porto werd gisteren beklonken, op de laatste dag van de tussentijdse transferperiode. De club uit Waalwijk heeft met Willem II het grootste aantal nieuwkomers: vijf.

Vorige maand hebben de eredivisieclubs samen nog bijna vijftig nieuwe spelers aan hun selecties toegevoegd. Koploper PSV was het meest actief op de spelersmarkt met vier nieuwe en zes vertrokken voetballers. De club verwelkomt onder meer de Chinees Xiang Sun. De overgang van de Spanjaard Albert Luque van Newcastle United ketste gisteravond af, omdat Newcastle geen vervanger kon vinden voor hem. Dat zei coach Glenn Roeder op de website van de club.

Ook AZ roerde zich. De club heeft vier nieuwelingen, onder wie Nourdin Boukhari (gehuurd van FC Nantes) en Boy Waterman (SC Heerenveen, gehuurd), en nam afscheid van vijf spelers. Opvallend was het vertrek van Martijn Meerdink naar FC Groningen.

Op de valreep huurde ADO Den Haag nog Rick Hoogendorp van VfL Wolfsburg. Vitesse contracteerde de Chinees Yu Hai voor 2,5 jaar. De 19-jarige middenvelder, die deel uit maakt van de olympische selectie van zijn land, komt later deze maand naar Nederland.

Ajax wist de meest opvallende transfers te realiseren. De Braziliaan Leonardo speelt ondertussen al voor de club, oudgediende Edgar Davids verdedigt vanaf nu weer de kleuren van Ajax.