Radio Voorkeur

Desmet live. Hoofdgast is acteur John Buisman die vertelt over zijn solovoorstelling Public Animal waarin hij in de huid en literaire geest kruipt van de Rotterdamse schrijver en dichter Cornelis Bastiaan Vaandrager. Ook een rondetafelgesprek over geluk en de durf om ongelukkig te zijn. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Pianist Marcel Worms is gefascineerd door de muziek van de Spaanse componist Federico Mompou. Hij maakte een vertolking van Música Callada, het magnum opus van Compou. Radio 1, 19.04-20.00u.

Hoe?Zo! Hoe effectief en efficiënt zijn projecten voor drop-outs in het onderwijs of langdurig werklozen nu eigenlijk?En wat is het verband tussen early life conditions en gezondheid en economische status in latere levensfasen? Hoogleraar Gerard van den Berg, vertelt over zijn studie naar deze zaken. Radio 5, 21.03-22.00u.

Casa luna. Culturele antropoloog Kees Koonings vertelt over de tentoonstelling van de revolutionair Che Guevara in het Tropenmuseum in Amsterdam en geeft zijn visie op het huidige Latijns-Amerika. Radio 1, 0.04-1.00u.