Raadselachtig graf van mens en paard

Raadselachtig graf van mens en paard Rotterdam, 1 febr. In Galloromaanse graven in het Normandische Evreux zijn een groot aantal paardenresten aangetroffen, zoals in dit graf met paardenbotten naast een mensenskelet. Deze combinatie is onbekend in dit type graven uit de eerste eeuwen van de jaartelling. Archeologen staan voor een raadsel. Grafgiften of rituele offers kunnen de paarden niet zijn, omdat snij- en slachtsporen ontbreken. Wellicht woonde er in Evreux een geïsoleerde bevolkingsgroep met onbekende gewoonten, opperen Franse archeologen in een persbericht. Foto AFP WITH AFP STORY "Rites funéraires: les surprises de la nécropole romaine d'Evreux" - Photo taken 25 January 2007 in Evreux shows human remains found with several horse remains, a find that has surprised archaeologists specialized in Roman-ruled-Gaul funeral rights. AFP PHOTO ROBERT FRANCOIS AFP