Herculaneum

Herculaneum In het jaar 79 na Christus verwoestte een uitbarsting van de Vesuvius de steden Pompeii en Herculaneum. In Museum Het Valkhof worden op de expostie De laatste uren van Herculaneum kunstschatten getoond als brozen beelden, marmeren sculpturen, fresco's, papyrusrollen en menselijke afgietsels. Computeranimaties, foto's en filmbeelden laten de verwoestende werking van vulkaanuitbarstingen zien. De laatste uren van Herculaneum t/m 18 maart Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Open di-vr 10-17u, za en zo 11-17u. 9. Camee van carneool met het portret van Agrippina Maior.

In het jaar 79 na Christus verwoestte een uitbarsting van de Vesuvius de steden Pompeii en Herculaneum. In Museum Het Valkhof worden op de expostie De laatste uren van Herculaneum kunstschatten getoond als brozen beelden, marmeren sculpturen, fresco's, papyrusrollen en menselijke afgietsels.

Computeranimaties, foto's en filmbeelden laten de verwoestende werking van vulkaanuitbarstingen zien.

De laatste uren van Herculaneum t/m 18 maart Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Open di-vr 10-17u, za en zo 11-17u.