Hasselblad

Hasselblad H3d-31 Meer gadgets en info op: www.nrc.nl/hebben
Hasselblad H3d-31 Meer gadgets en info op: www.nrc.nl/hebben

Het Zweedse cameramerk Hasselblad levert – in ieder geval wat de prijs betreft – de top op het gebied van fotografie. Het digitale vlaggenschip, de H3D-39 39 megapixel, kost zo’n 32.000 dollar (24.800 euro). Echt iets voor de professionele fotografen van deze aarde. Of leuk om als amateur je vingers bij af te likken. Hasselblad introduceerde onlangs een nieuw model dat vriendelijker is geprijsd: de H3D-31, een digitale camera met 31 megapixels à 25.000 dollar (19.400 euro). Dan maar geen wereldreis. Met full frame 48 mm foto’s in zulke enorme resoluties duurt het wel ‘even’ om een plaat op een flashkaartje op te slaan: er zit tussen elke twee foto’s minstens 1,2 seconden om al die miljoenen pixels weg te schrijven. Een goedkopere digitale spiegelreflex ramt er snel 4 tot 10 opnames per seconde uit, maar bij Hasselblad draait het om de kwaliteit.

Marc Hijink

Meer gadgets en info op: www.nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink