Expressionisme

Expressionisme De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met bijna 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op Duitse en Oostenrijkse expressionisten als Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. De expressionisten zagen in zijn pure, felle kleuren een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst. Vincent van Gogh en het Expressionisme Van Gogh Museum, P.Potterstr, Adam. Dag 10-18u, vr tot 22u.
Expressionisme De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met bijna 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op Duitse en Oostenrijkse expressionisten als Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. De expressionisten zagen in zijn pure, felle kleuren een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst. Vincent van Gogh en het Expressionisme Van Gogh Museum, P.Potterstr, Adam. Dag 10-18u, vr tot 22u.

De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met bijna 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op Duitse en Oostenrijkse expressionisten als Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. De expressionisten zagen in zijn pure, felle kleuren een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst.

Vincent van Gogh en het Expressionisme Van Gogh Museum, P.Potterstr, Adam. Dag 10-18u, vr tot 22u.