EN VERDER

Ottomaanse Rijk De Kunsthistorische Leergangen Utrecht organiseert een cursus van zes bijeenkomsten over de cultuurgeschiedenis van het Ottomaanse Rijk. Met archeologe Annet van Wiechen en fotograaf Ruud Conens. De eerste bijeenkomst is op 2 februari.

Museum Catharijneconvent. Inl: 0573 - 256 272 & www.OudWeb.nl

Grachten in Groningen Op 4 februari (13u30) is er een grachtenwandeling in de stad Groningen. Onderweg wordt verteld over de ontstaansgeschiedenis van de diepenring, de architectuur van de gebouwen en de kunstwerken die langs de grachten staan opgesteld.

Vertrek 13u30 bij de hoofdingang van het Groninger museum. Opgave: 050-3090757 & gw@burohba.nl. Inl: www.grachtenwandeling.nl

PsalmenoproerHet Gemeentemuseum Maassluis organiseert 3 februari een activiteit die aansluit bij de tentoonstelling Psalmenoproer in Maassluis. Gerry Hanneman-de Jong leidt om 14u de middag in met een verhandeling over het boek Het psalmenoproer van Maarten ’t Hart. Vervolgens geeft ds. Geb van Doornik een lezing over psalmzingen in de Nederlanden en daarna is er een wandeling langs locaties uit het boek, die eindigt met een rondleiding over de expositie.

Gemeentemuseum Maassluis, Zuiddijk 16. Prijs: 5 euro p.p. Inl: 010-5938 13 & www.maassluismuseum.nl

Noordeinde NocturneGaleries en kunsthandels op het Noordeinde in Den Haag houden hun deuren zaterdag 3 februari vanaf 19 tot 0u open. Er is een programma van muziek, poëzielezingen en ontmoetingen met kunstenaars.

Inl over het programma: www.noordeindekunst.nl

Ganzen kijkenNatuurgidsen van het Hoeksche Waards Landschap (HWL) organiseren zondag 4 februari een excursie Ganzen kijken in het voor duizenden overwinterende ganzen zo aantrekkelijke natuurgebied het Oude Land van Strijen.

Zo 4 febr 9u verzamelen, vertrek: 9u15 bij de ingang van de kerk, Kerkstraat, Strijen. Neem een verrekijker mee. Kosten: leden HWL € 1, niet leden € 2, kinderen tot 16 jaar gratis. Opgave 0186 680268 of 06-22752067

Achter de schermen bij het Dutch Design Center

Dutch DesignDe interactie tussen consument en ontwerper staat centraal zondag 4 februari in het Dutch Design Center in Utrecht. Wat zijn de trends voor het komende seizoen en welke producten, kleuren en technieken worden beeldbepalend? Tijdens een meet & greet ontmoeten bezoekers bekende ontwerpers als Bertjan Pot, Edward van Vliet en Karel Boonzaaijer en in een show worden creaties getoond van modeontwerpers als Marlies Dekkers, Percy Irausquin en Jan Taminiau.

Zo 4 febr 10-17u Dutch Design Center, Rotsoord 3, Utrecht. Inl 030-2521014 en www.dutchdesigncenter.nl