Dit is hem nou: de mooiste plek ter wereld

Dit is hem nou: de mooiste plek ter wereld Iedereen die er ooit geweest is wist het al, dat de rotsstad Petra in Jordanië de mooiste plek ter wereld is. Petra ís een wereldwonder. Foto Hollandse Hoogte The Petra Treasury from above with Bedouin guide Mohamed Bedoul in the foreground. Bedoul grew up living in caves in the city but now lives in the Bedouin city nearby and works as a guide to the city for tourists. Aurora Photos/Hollandse Hoogte

Iedereen die er ooit geweest is wist het al, dat de rotsstad Petra in Jordanië de mooiste plek ter wereld is. Maar dit blijkt nu ook uit ‘onderzoek’. Tijdens een verkiezing die werd gehouden tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht, werd Petra gisteren verkozen tot ‘mooiste wereldwonder’. Er deden 375 bezoekers aan de verkiezing mee.

Petra ís een wereldwonder. De bezoeker moet, om de stad te bereiken, eerst een lange wandeling maken door een kloof. Wie er voor het eerst komt, gelooft aanvankelijk niet dat er uiteindelijk zoveel moois op hem wacht.

Petra, de hoofdstad van de Nabateeërs, dateert van rond 80 voor Christus en staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad kreeg extra bekendheid toen zij werd gebruikt als filmlocatie voor de avonturenfilm Indiana Jones and the last Crusade uit 1989 met Harrison Ford. Tegenwoordig kennen meer toeristen Petra van die film dan vanwege het feit dat zij het knooppunt was op de handelsroute voor wierook van Jemen, 1.600 kilometer zuidelijker gelegen, naar Perzië, Syrië en het Griekse en Romeinse rijk.