Bondscoach Haan weg bij Kameroen

Voetbaltrainer Arie Haan en zijn assistent Theo de Jong zijn niet langer in dienst als bondscoaches van het nationale voetbalelftal van Kameroen. Dit heeft De Jong vanmorgen bevestigd.

Haan en De Jong stonden nog tot 1 juli 2008 onder contract bij het Afrikaanse land. Volgens De Jong is „na gezamenlijk overleg” besloten dat beide partijen niet meer met elkaar verdergaan. De twee Nederlandse voetbaltrainers hebben zes maanden met de ploeg van Kameroen gewerkt.

De Jong laat weten dat er de voorbije tijd al langer problemen bestonden tussen de technische staf en de bond. „Ik vind het jammer dat we niet meer met de voetballers van Kameroen kunnen werken. De rest zal ik niet missen”, aldus De Jong.

De Nederlandse bondscoaches hadden zich ten doel gesteld om zich met de ‘Ontembare Leeuwen’ te kwalificeren voor de Afrika Cup in 2008. Eind vorig jaar kwam Haan in conflict met de bond omdat de bondscoach maanden ‘zoek’ zou zijn geweest. Haan en De Jong waren echter van mening dat ze hun werk beter vanuit Europa konden doen omdat daar de beste spelers actief zijn. Sterspeler van Kameroen is Samuel Eto’o van FC Barcelona.

    • Koen Greven