Abdelkader Benali wordt `schrijver op locatie` bij de VU

Amsterdam, 1 febr. De Vrije Universiteit van Amsterdam heeft Abdelkader Benali (1975) voor een jaar aangesteld als `schrijver op locatie`. Benali die in 2003 de Libris Literatuurprijs ontving voor zijn roman De Langverwachte (2002), is de eerste van vijf schrijvers die de VU voor telkens een jaar aan zich wil verbinden. De studenten kunnen de uit Marokko afkomstige auteur vanaf vandaag tegenkomen bij hoorcolleges en werkgroepen. Met groepjes letterenstudenten zal hij op bezoek gaan bij andere schrijvers. Benali wil komend jaar onderzoek doen naar het toekomstbeeld van studenten uit migrantengezinnen. Over zijn ervaringen houdt de schrijver een weblog bij. De aanstelling van Benali is voor twintig uur per week en loopt tot 1 februari 2008. In de loop van dit jaar maakt de VU bekend wie Benali zal opvolgen als `schrijver op locatie`.