6 redenen om uit te gaan

1 Uit eten met IENS

Reuring

Amsterdam, Lutmastraat 99Telefoon (06) 422 42 165Keuken open 18.00-22.00Eetcafé, bar, alleen contantGemiddelde prijs 3-gangen à la carte 23,00 euro.Categorie: nieuwkomer

Sinds november 2006 kent De Pijp weer een nieuw eetcafé. Voor een eetcafé is de kwaliteit van de keuken hoog. Men is niet karig met vlees of vis en de garnering is origineel. De prijs-kwaliteitverhouding wordt alom geprezen. Reuring is als een huiskamer, met een prettige sfeer van huiselijke knusheid die je, met de huidige trend van snel en hip, niet vaak meer tegenkomt.

goed | Ik ben er een paar keer geweest en vind de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Aangezien men nog maar een paar maanden bezig is en de kaart beetje bij beetje wil uitbreiden, kan het alleen maar beter worden. Ik zal hier zeker terugkomen. (17-01-2007 J. Z. te Amsterdam)

goed | Knus restaurantje met kleine kaart. Het eten zag er verzorgd uit met verse ingrediënten en smaakte uitstekend. Geheim houden dit tentje, want er is niet veel plaats en we willen gewoon binnen kunnen vallen voor een hapje. (22-12-2006 T. K. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 LEZING

Charles Mann: 1491 - het Amerika van vóór Columbus

Utrecht: Academiegebouw, Domplein. Tijd: 20.00u. Entree: gratis. Voertaal: Engels. Inl: www.sg.uu.nl

Vanavond komt de Amerikaanse auteur Charles Mann spreken over zijn boek: 1491 - De ontdekking van het Amerika van voor Columbus. Mann werd tijdens een bezoek aan Yucatán overdonderd door de Mayaruïnes en schreef een 600-pagina tellend boek waarin hij de intrigerende, hoogontwikkelde wereld van de oorspronkelijke bewoners van Amerika beschrijft en talloze mythen ontkracht. In deze lezing zal Mann het boek dat hij schreef, en dat in Amerika felle discussies ontketende, toelichten.

3 THEATER

Are you ready, are you ready for love (regie: Piet Arfeuille)

Amsterdam: Gasthuis. Aanvang: 21.00u. Inl/res: 020-6168942 & www.theatergasthuis.nl

Boeiende, knappe voorstelling over liefde en voyeurisme. Een man en vrouw wonen naast elkaar. De man is verliefd en bespiedt de vrouw. Vol tederheid probeert hij de boze wereld voor haar op afstand te houden. Langzamerhand krijgt zijn romantisch verlangen een obsessioneel karakter. Met Kristen Denkers en Arjan Duine. Regisseur Piet Arfeuille brengt de schoonheid van kijken en bekeken worden in beeld.

4 FILMFESTIVAL

IFFR in Groningen

Groningen: Filmtheater Images. Van 1 t/m 4 februari. Inl: www.images.nu

Filmtheater Images staat in het teken van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR). Er is ook speciale aandacht voor Gronings talent.

5 CLUB/ELECTRO

Club Society

Rotterdam: Off_Corso. Tijd: 23.00-05.00u. Entree: 5 euro, gratis op vertoon van IFFR ticket of studentenpas. Inl: www.off-corso.nl

Club Society vindt om de maand plaats in Off_Corso. De eerste editie van het nieuwe seizoen is een ‘IFFR Club Special’. Live performances van Alden Tyrell en Legowelt en dj-sets van De Man Zonder Schaduw en DJ Lacroix (ex-resident Now&Wow en bekend van de Liberated feesten). Verder verzorgen Dirty Brown Visuals en Studio Barkode een ‘back2back’ vj-set.

6 MUZIEKCAFÉ

Naald en Kraak café

Utrecht: SJU Jazzpodium. Tijd: 21.00u. Gratis. Inl: www.sjujazz.nl

De jaren 50 staan bekend als kleurloos, degelijk en saai. Maar, gastheren ‘Naald en Kraak’ (Michiel Meulenkamp, Tristan Kruithof, Eddy Simon en Pascal Bannink) bewijzen vanavond dat the fifties niet alleen gaan over burgerlijkheid en een benepen moraal. Naald en Kraak is een Utrechts dj-collectief, dat zich uitsluitend richt op vintage 50’s, 60’s en 70’s grooves: funk, (northern) soul, boogaloo, ska, exotica, latin, 60’s r&b, teenbeat, rock&roll en jazz.