Winstdaling Sony door introductie van Playstation 3

Tokio. Sony, de op een na grootste producent van consumentenelektronica ter wereld, heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 2006/2007 een nettowinst geboekt van 159,92 miljard yen (1,1 miljard euro). Dat is 5,3 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte het Japanse concern gisteren bekend. Sony had te kampen met hoge kosten bij het op de markt brengen van de Playstation 3. Deze spelcomputer ging in november in de verkoop in Japan en de VS en komt in maart naar Europa. Daarnaast viel de vraag naar de draagbare Playstation Portable tegen. De verkoop van platte beeldschermen en die van digitale camera`s ging wel goed. Sony is ook positief over de vooruitzichten en verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar. Het concern gaat nu uit van een nettowinst van 110 miljard yen tegen een eerdere winstprognose van 80 miljard yen in oktober.