Verbod op ontkennen Holocaust?

Moet het ontkennen van de Holocaust wereldwijd verboden worden? Dat vroeg de redactie aan bezoekers van nrc.nl/discussie naar aanleiding van een door de Verenigde Naties aangenomen resolutie om Holocaustontkenning wereldwijd te veroordelen.

Waarom zou men het ontkennen strafbaar stellen? Waarom zou men zichzelf aan de schijn blootstellen dat men zich daarover geen kritische vragen kan veroorloven en dat de historie van de holocaust noodzakelijk een dogma moet zijn?

Albert Bakker

Achterlijkheid valt niet te verbieden. De vrijheid van meningsuiting moet ongelimiteerd gelden, ook bij imbeciele uitspraken.

R.Goosen

Ikzelf vind het helemaal niet erg als een overheid nadrukkelijk laat weten dat de Holocaust een historisch feit is en begrijp niet waarom dat gezien moet worden als een politiek gevoelig iets. Ted Schrey

Uitslag stelling ‘Het ontkennen van de Holocaust moet wereldwijd verboden worden’: 35 procent eens, 59 procent oneens, 575 stemmen.

Discussieer mee via www.nrc.nl/discussie