Van Hulten: Bos als vicepremier

Wouter Bos moet vicepremier worden in een nieuw kabinet, vindt PvdA-voorzitter Michiel van Hulten. Dat zei hij gisteren in de wekelijkse fractievergadering, zo bevestigen betrokkenen. Het partijbestuur heeft over de kwestie gesproken. Van Hulten vindt dat de eerste man van de PvdA op de belangrijkste plek in het kabinet moet zitten. In de verkiezingscampagne voor de Kamerverkiezingen heeft Bos steeds gezegd dat hij premier wilde worden, maar dat hij in de Kamer zou blijven als de PvdA niet de grootste zou worden. Hij noemde het twee weken geleden „wel zo helder” als de PvdA-leider in het parlement zit. Demissionair vicepremier Gerrit Zalm (Financiën, VVD) zei al eerder dat Bos vicepremier en minister van Financiën moet worden. (NRC)

Moet Wouter Bos vicepremier worden? Discussieer mee op nrc.nl/discussie