Radio Voorkeur

Desmet live. Gast is schrijver Remco Campert. Hij doet van 5 t/m 28 februari mee aan het literaire festival Saint Amour. Dit festival rond liefde en begeerte ging in 2006 voor het eerst in Nederland op tournee. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Interieur- en landschapontwerpster Petra Blaisse vertelt over haar werk en interieurs van het Nederlands Dans Theater, de Kunsthal en de Prada-winkel in New York. Zij is ook het brein achter tuinen en parken in o.m. Rotterdam, Taipei en Los Angeles. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Fotografe Yee Ling Tang en journaliste Carla Tjon vertellen over hun boek 2x9 levens, met impressies van het leven van Chinese ouderen in Nederland. Concertzender, 20.02-22.00u.

Casa luna. Emeritus hoogleraar Abram de Swaan die vorige week afscheid nam van de Universiteit van Amsterdam met de bundel Bakens in Niemandsland legt uit waarom ‘inlandse Nederlanders’ zo bozig zijn, de zuilen van vroeger zo efficiënt waren en welke gevolgen het onderdrukken van geweld op een vreedzame samenleving heeft. Radio 1, 0.04-1.00u.