Mondo bizarro (7)

The chaotic chronicle: geen Russische geschiedenis, maar het online-spel Lineage II met 14 miljoen deelnemers wereldwijd. Een groep spelfanaten besloot in Moskou eens gezellig wat te drinken. Russen ‘devirtualiseren’ hun online-contacten nogal vaak. Was dat verstandig? Op de borrel kwam de Oekraïense zakenman Aleksandr Ponomarenko langs, DVP uit de ‘clan’ Redsquare. DVP is een van de sterkste spelers van Europa. Ook zijn aartsrivaal Kiril, ofwel Sjtai, was van de partij.  In Lineage II gaat het duo elkaar

dolfijn.jpgThe chaotic chronicle: geen Russische geschiedenis, maar het online-spel Lineage II met 14 miljoen deelnemers wereldwijd. Een groep spelfanaten besloot in Moskou eens gezellig wat te drinken. Russen ‘devirtualiseren’ hun online-contacten nogal vaak.

Was dat verstandig? Op de borrel kwam de Oekraïense zakenman Aleksandr Ponomarenko langs, DVP uit de ‘clan’ Redsquare. DVP is een van de sterkste spelers van Europa. Ook zijn aartsrivaal Kiril, ofwel Sjtai, was van de partij.  In Lineage II gaat het duo elkaar continu te lijf, scheldend en vloekend. 

In de echte wereld ook, zo bleek. DVP kreeg een vreemde blik in zijn ogen toen Sjtai binnenkwam en opende subiet de aanval, zeggen ooggetuigen. Ook zonder Bloedsabel, Elvenzwaard of Vossenklauwhandschoenen stond hij zijn mannetje. Buiten de kroeg werd chaotisch doorgevochten.  ‘Verch’ (de 22-jarige student Aleksandr Bljoskin) kwam tussenbeide, kreeg een vuistslag en viel met zijn hoofd op een stoeprand. Game over. Ook voor DVP, die nu in de boeien is geslagen wegens doodslag. (Moscow Times)

    • Coen van Zwol