Leesgadgets

Leesschommelstoel voor kinderen
Leesschommelstoel voor kinderen

Kimbooktu is een weblog over leesgadgets. Het wordt bijgehouden door de 27-jarige Kim Heijdenrijk uit Den Haag. Zij verzamelt op haar Engelstalige weblog mooie boekenleggers, boeken over boeken en bibliotheken, objecten in de vorm van boeken, enzovoorts. Kimbooktu is vlot geschreven en fraai geïllustreerd. De ‘slanket’ ziet er tijdens deze koude dagen bijzonder aantrekkelijk uit. Het is een grote warme fleecedeken met mouwen die je aan kunt trekken als je bijvoorbeeld op de bank zit te lezen of te surfen. De naam is een samentrekking van sleeves en blanket. Gary Glegg, de bedenker van de slanket, kwam op het idee voor de draagbare deken tijdens zijn eerste winter als student in het koude Maine. Leuk zijn ook de meubels om boeken in op te bergen, zoals een rond tafeltje met boekenplanken in het midden en een schommelstoel voor kinderen met een houten boekenvak aan de rechterleuning.

Zie voor meer gadgets: www.kimbooktu.com