A. Moonen (69) overleden

De schrijver en dichter A. Moonen is vorige week woensdag in een verpleegtehuis in Rotterdam overleden. Dat heeft zijn uitgeverij L.J. Veen gisteren bekendgemaakt. Moonen (geboren op 28 augustus 1937 in Rotterdam) debuteerde in 1977 met Stadsgerechten, een autobiografisch werk waarin onder meer zijn soms wankele gemoed en zijn seksuele fascinaties (scatologie, jonge mannen) tot uiting kwamen. Zijn bekendste boek is De wurger van Delft uit 1986. Zijn werk was beïnvloed door dat van Gerard Reve. Dertig jaar geleden plaatste Moonen bij wijze van grap een overlijdensadvertentie voor zichzelf. ‘A punt Moonen’ was niet alleen bekend als schrijver, maar ook als literair performer. Hij trad regelmatig op in het radioprogramma De Avonden. Moonen was enkele malen opgenomen in een psychiatrische inrichting. Op een weblog werd hij gisteravond herdacht als ‘de grootste Rotterdammer ooit’. (NRC)