Voor het eerst zelfmoordaanslag in Eilat: vier doden

TEL AVIV. Bij een aanslag van de Palestijnse Islamitische Jihad in het toeristenoord Eilat zijn gisteren in de bakkerswinkel Lechamim drie Israëliers gedood en een gewond. Het is voor het eerst dat de badplaats aan de Golf van Aqaba is getroffen door een zelfmoordaanslag. De slachtoffers zijn inwoners van Eilat. Volgens een ooggetuige droeg de Palestijn een dikke, zwarte jas, hetgeen hem gezien het warme weer bevreemdde. Maar voordat actie ondernomen kon worden bracht de man de acht tot tien kilo explosieven tot ontploffing. Hoofdinspecteur van politie Mickey Rosenfeld zei desgevraagd te vermoeden dat de Palestijn niet alleen was. De stad werd daarom helemaal afgesloten. Of en hoe de regering zal reageren op de eerste aanslag in Israël in negen maanden is nog niet duidelijk. De dader was de 21-jarige Mohammed Siksik uit Gazastad. Hij was lid van Islamitische Jihad en is of via een tunnel of via een smokkelroute vanuit Egypte naar Israël gekomen.