‘Soldaten van de Hemel opgepakt’

‘Soldaten van de Hemel opgepakt’ Najaf. Gearresteerde opstandelingen in het dorp Zarqa, 20 kilometer ten noorden van Najaf. Daar heeft het Iraakse leger met Amerikaanse steun anderhalve dag zwaar gevochten met de opstandelingen. Wat zich precies in Zarqa heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het Iraakse leger zegt gevochten te hebben met leden van een apocalyptische sekte, de ‘Soldaten van de Hemel’, die hoge shi’itische geestelijken wilde vermoorden. Foto AP Arrested militants sit blindfolded after clashes at Zarqa, 20 kilometers (12 miles) northeast of Najaf, Iraq, Monday Jan. 29, 2007. Iraqi officials claimed Monday that at least 200 militants were killed in a fierce battle between U.S.-backed Iraqi troops and a religious cult called the Jund al-Samaa, or Soldiers of Heaven, allegedly plotting to kill pilgrims at a major Shiite Muslim religious festival Muharram. (AP Photo)
‘Soldaten van de Hemel opgepakt’ Najaf. Gearresteerde opstandelingen in het dorp Zarqa, 20 kilometer ten noorden van Najaf. Daar heeft het Iraakse leger met Amerikaanse steun anderhalve dag zwaar gevochten met de opstandelingen. Wat zich precies in Zarqa heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het Iraakse leger zegt gevochten te hebben met leden van een apocalyptische sekte, de ‘Soldaten van de Hemel’, die hoge shi’itische geestelijken wilde vermoorden. Foto AP Arrested militants sit blindfolded after clashes at Zarqa, 20 kilometers (12 miles) northeast of Najaf, Iraq, Monday Jan. 29, 2007. Iraqi officials claimed Monday that at least 200 militants were killed in a fierce battle between U.S.-backed Iraqi troops and a religious cult called the Jund al-Samaa, or Soldiers of Heaven, allegedly plotting to kill pilgrims at a major Shiite Muslim religious festival Muharram. (AP Photo) Associated Press