Slechte seks: tot aan elleboog

De Vlaming Bart van Lierde heeft de eerste Slechte Seks Prijs gewonnen. De onderscheiding, naar het voorbeeld van de Engelse Bad Sex Award, is hem afgelopen weekeinde uitgereikt tijdens het literaire festival De Nachten in Antwerpen.

Een jury had de zes ‘meest genante, hilarische, vreselijke seksscènes’ genomineerd, bezoekers van de website van HUMO kozen vervolgens Van Lierde als winnaar.

Hij schreef in Een sprong naar de hemel: „Tot aan zijn elleboog zat hij in haar. Hij grabbelde in het rond, kreeg de wand van haar baarmoeder stevig te pakken en trok zijn arm langzaam terug. Hij scheurde het orgaan uit haar lijf, rukte het uit de vagina. Darmen en andere ingewanden kwamen mee. Overal bloed. Hij bracht de baarmoeder naar zijn mond, beet er stukken uit, kauwde en slikte alles door.” Van Lierde kwam de prijs zelf in ontvangst nemen.

Een van de andere genomineerden was Marcel Möring met de volgende scène uit Dis: „En daar, op het moment suprême (want dat is het wel) hoort Marcus Kolpa zijn sperma het scherm raken. SPLAT! (Ja, dat hoort hij echt.)

Het spat in het gezicht van de nieuwslezeres, tussen haar ogen, en druipt dan als een uitzakkende kwak verf over haar neus, haar mond, naar beneden, langs haar hals. Het is een epifaan moment.”

Ook Abdelkader Benali was een van de kanshebbers dankzij de volgende passage uit Feldman en ik: „‘Vastpakken’, zei de jongen en hij stak me zijn vleesknuppel toe, alsof hij me een rol behang aanreikte. [...] ‘Stop ‘m in je mond en begin er eerst op te likken. Ik hoef je niet alles te zeggen.’

De jongen keek om zich heen, alsof hij toeschouwers verwachtte. ‘Komt dat zien, komt dat zien.’ ‘In je mond stoppen en likken,’ herhaalde de jongen. Hoe kun je likken en hem in je mond stoppen tegelijk, maar over dit soort kwesties met hem in discussie gaat zou tot veel verwarring leiden.”