Scheepsramp Spaanse kust

Een vastgelopen schip voor de kust bij het Zuid-Spaanse Algeciras heeft onder meer stookolie verloren. De Sierra Nava, een Spaans koelschip onder Panamese vlag, kwam zondag in een storm terecht en liep vast in de baai van Gibraltar. De veertien bemanningsleden zijn met een helikopter van het schip gehaald, volgens de havenautoriteiten van Algeciras. Het schip van 108 meter lengte had 350 ton lichte brandstof in vier tanks aan boord, waarvan er een lekte, volgens de autoriteiten. Ook zou het schip 130 ton benzine aan boord hebben. Milieuorganisatie Greenpeace schat dat de vlek zich inmiddels heeft verspreid over een kuststrook van vier kilometer langs het Estrecho Natural Park, een beroemd natuurgebied met heel veel bijzondere vogels. Bij de grootste scheepsramp van de laatste jaren in Spanje, met de olietanker Prestige in december 2002, kwam er veel meer olie in zee: 60.000 ton. Foto Anton Meres, Reuters A man cleans up engine fuel from a refrigerator ship that ran aground near Algeciras, southern Spain, January 29, 2007. The ship ran aground on a Spanish beach in stormy seas on Sunday, breaching the hull and spilling engine fuel over protected coasts near Gibraltar, Spanish media reported environmental groups as saying. REUTERS/Anton Meres (SPAIN)
Een vastgelopen schip voor de kust bij het Zuid-Spaanse Algeciras heeft onder meer stookolie verloren. De Sierra Nava, een Spaans koelschip onder Panamese vlag, kwam zondag in een storm terecht en liep vast in de baai van Gibraltar. De veertien bemanningsleden zijn met een helikopter van het schip gehaald, volgens de havenautoriteiten van Algeciras. Het schip van 108 meter lengte had 350 ton lichte brandstof in vier tanks aan boord, waarvan er een lekte, volgens de autoriteiten. Ook zou het schip 130 ton benzine aan boord hebben. Milieuorganisatie Greenpeace schat dat de vlek zich inmiddels heeft verspreid over een kuststrook van vier kilometer langs het Estrecho Natural Park, een beroemd natuurgebied met heel veel bijzondere vogels. Bij de grootste scheepsramp van de laatste jaren in Spanje, met de olietanker Prestige in december 2002, kwam er veel meer olie in zee: 60.000 ton. Foto Anton Meres, Reuters A man cleans up engine fuel from a refrigerator ship that ran aground near Algeciras, southern Spain, January 29, 2007. The ship ran aground on a Spanish beach in stormy seas on Sunday, breaching the hull and spilling engine fuel over protected coasts near Gibraltar, Spanish media reported environmental groups as saying. REUTERS/Anton Meres (SPAIN) REUTERS

Een vastgelopen schip voor de kust bij het Zuid-Spaanse Algeciras heeft onder meer stookolie verloren. De Sierra Nava, een Spaans koelschip onder Panamese vlag, kwam zondag in een storm terecht en liep vast in de baai van Gibraltar. De veertien bemanningsleden zijn met een helikopter van het schip gehaald, volgens de havenautoriteiten van Algeciras.

Het schip van 108 meter lengte had 350 ton lichte brandstof in vier tanks aan boord, waarvan er een lekte, volgens de autoriteiten. Ook zou het schip 130 ton benzine aan boord hebben.

Milieuorganisatie Greenpeace schat dat de vlek zich inmiddels heeft verspreid over een kuststrook van vier kilometer langs het Estrecho Natural Park, een beroemd natuurgebied met heel veel bijzondere vogels.

Bij de grootste scheepsramp van de laatste jaren in Spanje, met de olietanker Prestige in december 2002, kwam er veel meer olie in zee: 60.000 ton.