Radio Voorkeur

Desmet live. Hoogleraar klassieke archeologie Eric Moormann praat over Herculaneum, een Romeinse welvarende stad die in het jaar 79 van onze jaartelling verwoest werd door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. In het museum Het Valkhof in Nijmegen een beeld van de vondsten die er zijn gedaan. Verder Amerikakenner Jan Donkers, die twee films over de Amerikaanse schrijver Truman Capote bespreekt. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gesprek met de 29-jarige zangeres Wende Snijders die op eigen wijze en zeer succesvol het chansonerfgoed van Brel en Piaf vertolkt. Zijn zingt momenteel in de multidisciplinaire muziektheatervoorstelling Het Verschil van Ruut Weissman. Radio 1, 19.04-20.00u.

Hoe?Zo! Hoogleraar informatica en kunstschilder Pieter Adriaans weet waarom vinden mensen De Zonnebloem van Vincent van Gogh een mooi schilderij vinden. Hij kan het namelijk met een wiskundige formule berekenen. Zo vertelt hij ook wat de computer van kunst vindt en waarom mensen in dat opzicht op computers lijken. Radio 5, 21.02-22.00u.