NRC.NL/BLOGS

NRC.NL/BLOGS www.nrc.nl/china Prins Charles. „Dat zijn film The Queen het zo goed in de VS zou doen, verbaasde Stephen Frears Dat een bezoek van prins Charles aan New York ook zoveel aandacht zou krijgen, zag niemand aankomen’’, signaleert Freek Staps op zijn weblog New York. Charles en Camilla bezochten een school in Harlem, ontvingen een prijs van Al Gore, liepen even binnen bij Bill Clintons kantoor en de kroonprins moest natuurlijk ook basketballen (tweede worp was een succes). Een zeldzaam tegengeluid? „Dit is een vent die nog nooit een echte baan heeft gehad maar miljoenen verdient”, zei Robert Ortiz uit Harlem. „Daar hebben we hier niet zoveel mee.” www.nrc.nl/new york Britain's Prince Charles speaks after receiving the Global Environment Award from the Harvard Medical School in New York January 28, 2007. REUTERSStephen Chernin/Pool (UNITED STATES) REUTERS

Olympische Spelen. Bettine Vriesekoop vindt het goed nieuws dat journalisten sinds 1 januari van dit jaar tot en met de Olympische Spelen vrij kunnen reizen en werken in China. Op haar weblog wereld China schrijft ze: „Voor het eerst in acht jaar konden buitenlandse journalisten een gesprek voeren met Bao Tong, voormalig directeur van het kantoor voor politieke hervormingen van het centraal comité van de communistische partij en tevens secretaris van de pro-democratische premier Zhao Ziyang, die na de Tienanmenopstand huisarrest kreeg. En Reuters kreeg toestemming de vrouw van Hada, een Mongoolse onafhankelijkheidsstrijder die in 1966 vijftien jaar gevangenisstraf kreeg, te interviewen. Het lijkt een doorbraak maar misschien moeten we niet te vroeg juichen.

Lokale autoriteiten weten vaak niets af van nieuwe regels van de centrale overheid en als je niet oppast kan je als journalist in de provincie urenlang worden verhoord op het politieburo.”

www.nrc.nl/china

Prins Charles. „Dat zijn film The Queen het zo goed in de VS zou doen, verbaasde Stephen Frears Dat een bezoek van prins Charles aan New York ook zoveel aandacht zou krijgen, zag niemand aankomen’’, signaleert Freek Staps op zijn weblog New York. Charles en Camilla bezochten een school in Harlem, ontvingen een prijs van Al Gore, liepen even binnen bij Bill Clintons kantoor en de kroonprins moest natuurlijk ook basketballen (tweede worp was een succes). Een zeldzaam tegengeluid? „Dit is een vent die nog nooit een echte baan heeft gehad maar miljoenen verdient”, zei Robert Ortiz uit Harlem. „Daar hebben we hier niet zoveel mee.”

www.nrc.nl/new york