Meest droog

Het wordt een rustige week met af en toe wat ruimte voor de zon, soms wat lichte motregen en meestal weinig wind. Alleen morgen waait de wind wat steviger door. Westenwinden voeren langs de noordflank van een hogedrukgebied met de kern ten zuidwesten van de Britse eilanden relatief zachte lucht aan.

De temperaturen komen de hele week overdag uit tussen 8 en 11 °C en ook ’s nachts ligt het kwik ruim boven nul. Ook de komende avond en nacht zijn hier geen uitzondering op, met waarden die niet verder dalen dan tot een graad of 5 °C. Het is droog.

Morgen begint de dag, zeker in het midden en zuiden, met af en toe zon. Het noorden heeft al te maken met meer bewolking en ’s middags valt daar soms wat motregen. Het midden houdt het tot de avond droog en in het zuiden blijft de zon de hele dag af en toe tussen de wolken doorkomen. Bij een matige tot in het noordelijke kustgebied krachtige west tot zuidwestenwind, kracht 3 tot 6 °C, wordt het overal rond 8 °C.

Donderdag lijkt een geheel droge dag te worden, maar de hoeveelheden zon zijn gering. Er staat maar weinig wind en het kwik komt met 9 tot 11 °C nog wat hoger uit.

Vrijdag is een vergelijkbare dag, maar vooral in het noorden valt wat lichte regen. In het weekeinde blijft de bewolking overheersen. Grote hoeveelheden regen worden echter ook dan niet verwacht. Het kwik gaat ietsje naar beneden.