Maradona opnieuw ten prooi aan vetzucht

dikkediego.jpgDoor een niet te stillen pizza en cocaïneverslaving belandde voetballer Diego Armando Maradona drie jaar geleden meer dood dan levend in een ziekenhuis in Buenos Aires. Het hart van het inmiddels zo´n 120 kilo zware pluisje, trok het niet meer. Een jaar lang worstelde de - na Pele en Robin van Persie allerbeste voetballer van de wereld - met zijn gezondheid. Het ging pas beter toen een Colombiaanse dokter operatief zijn maag verkleinde. Nummer 10 was in een paar maanden vijftig kilo lichter en straalde als vanouds. Diego ging zelfs weer wonen in het oude zolderkamertje bij pap en mam. Nu zou er nooit meer iets fout gaan.

Maar inmiddels komen er steeds meer signalen dat de 46-jarige Maradona opnieuw hard op weg is te ontploffen. Hij stort zich weer met volle overgave in het nachtleven. En af en toe hoort ook de buitenwereld het rinkelen van de glazen.

Vorig jaar raakte hij in opspraak toen twee mensen verklaarden ´s nachts door Maradona te zijn aangereden. Ze hadden hem na het ongeluk zien wegrennen. De voetballer verklaarde later dat zijn auto weliswaar botste maar hij had zelf niet achter het stuur gezeten. Het zijn het soort leugens waarmee Maradona hier justitieel makkelijk wegkomt want in Argentinië is niet iedereen voor de wet gelijk.

In november vorig jaar werd bekend hoe Maradona zich zuipend en billenknijpend misdroeg als supporter van de Argentijnse tennissers in de finale van het Davis Cup Toernooi in Moskou. Het is nieuws dat in eigen land meestal niet doordringt. Sommige dingen kun je hier beter niet opschrijven.

In Argentinië bestaat het nieuws over Maradona vooral uit foto´s die Diego tonen bij een van zijn vele voetbalschnabbels. Een zaalvoetbaltoernooitje of weer een afscheidswedstrijd van een voormalige collega. Het afgelopen weekeinde speelde Maradona in Colombia. En op bijgaande foto valt onmiskenbaar te zien te zien dat Maradona de maag slim heeft weten op te rekken. De honderd kilo grens is weer overschreden.

Het is aftellen en dan staat heel Argentinië opnieuw huilend onder het ziekenhuisraam te bidden voor de Heilige Diego.

  • En dan komt hier een testfilmpje

    • Marcel Haenen