Liberale Europese vrouwen op kalender

brussel. ‘Dat is nog eens iets anders dan de Pirelli-kalender’, aldus de altijd vrolijke VVD-europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert. In elk geval zijn het wel alleen succesvolle liberale vrouwen die de kalender sieren die vandaag in Brussel wordt gepresenteerd. Het is dan ook een uitgave van het Europees liberaal vrouwen netwerk. En die zijn weer gelinkt aan de Europese liberale fractie. Niet minder dan drie Nederlandse vrouwen staan erop; toch een kwart van het totaal aantal beschikbare plaatsen. Eurocommissaris Neelie `netwerk` Kroes in actiepose fleurt april op. ‘Ze is een groot verdedigster van de vrije markt en een gepassioneerd strijdster voor meer vrouwen in leidinggevende posities in politiek en bedrijfsleven’, staat er in de toelichting. De maand juni is gereserveerd voor D66-europarlementariër Sophie in `t Veld. Zij is naar voren gehaald wegens haar niet aflatende strijd voor gelijke rechten voor homoseksuelen. De fans van Jeanine Hennis-Plasschaert moeten wachten tot de maand november. Ze heeft over nagenoeg alles een uitgesproken mening. Maar haar opvattingen over Wit Rusland hebben de kalender gehaald. ‘Mijn doel is Wit- Rusland op de Europese politieke agenda te houden en de strijd daar voor vrijheid en democratie te steunen.’

Vul bij zoek `Quo vadis Europa?` in op de site www.denederlandschebank.nl