Italië: maatregelen na gewelddadig voetbalweekeinde

ROME, 30 jan. De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, Luca Pancalli, heeft drastische maatregelen aangekondigd, waaronder het stilleggen van competities, naar aanleiding van gewelddadigheden in het amateur- en het profvoetbal in zijn land. In Liuzzi, een stadje in het zuiden van het land, kwam zaterdag een 40-jarige official van amateurclub Sammartinese om het leven toen die aan het eind van een wedstrijd vechtende supporters en spelers uit elkaar wilde halen. Zondag werd in Florence een supporter van Livorno aangevallen door fans van Fiorentina, vlak voor het duel in de Serie A tussen beide clubs. In Bergamo leverde de politie strijd met ongeveer honderd supporters van Atalanta nadat die bussen met bezoekende supporters uit Catania (Sicilië) probeerden aan te vallen. In de vierde divisie werd een wedstrijd in de tweede helft gestaakt nadat een grensrechter was geraakt door een voorwerp afkomstig uit het publiek.