Internet Voorkeur

De site van Rafinfo.

RAF. Krijgen de twee leden van de RAF die in Duitsland in de gevangenis zitten gratie of niet? Die discussie wordt momenteel in de Bondsrepubliek gevoerd. Rafinfo.de is een uitgebreide, Duitstalige site over de geschiedenis van de Rote Armee Fraktion. Op de site is onder meer een uitgebreide geschiedenis van de terreurbeweging te vinden, in zestien hoofdstukken, biografieën van de leden, informatie over de verschillende commandogroepen en hun doelen, namen en levensgeschiedenissen van de slachtoffers van de aanslagen en ontvoeringen, foto’s en affiches. Ook bevat de site een uitgebreide bibliografie. ‘This is Baader Meinhof’ is een Engelstalige site over de geschiedenis van het terrorisme in de Bondsrepubliek van 1968 tot 1977. De site is gemaakt door Richard Huffman uit Seattle. Zijn vader Chuck Huffman werkte bij de explosievendienst van het Amerikaanse leger in West-Berlijn en heeft begin jaren zeventig zeven bommen van de Baader-Meinhof groep onschadelijk gemaakt. Huffman is ook bezig met een boek over de Baader-Meinhof groep. Het eerste hoofdstuk van The gun speaks staat op zijn site, die ook een webwinkel bevat waar je allerlei affiches en stickers kunt kopen.

Zie verder: www.rafinfo.de; www.baader-meinhof.com