In de metro

Het Moskouse metrohoofd is even oefenen. Onderkaak wat naar voren, lippen stevig op elkaar persen en met lege ogen in de verte staren. ‘Nee, dan de mensen hier! Die hebben nog eens ogen! Ze puilen zowat uit hun hoofd, maar er is geen spoor van gespannenheid in te bekennen. Volkomen gespeend van gezond verstand – maar

met9.jpgmet8.jpgmet7.jpgmet6.jpgmet5.jpgmet4.jpgmet3.jpgmet22.jpgmet21.jpgmet20.jpgmet2.jpgmet19.jpgmet18.jpgmet16.jpgmet14.jpgmet13.jpgmet10.jpg

met12.jpg

Het Moskouse metrohoofd is even oefenen. Onderkaak wat naar voren, lippen stevig op elkaar persen en met lege ogen in de verte staren. ‘Nee, dan de mensen hier! Die hebben nog eens ogen! Ze puilen zowat uit hun hoofd, maar er is geen spoor van gespannenheid in te bekennen. Volkomen gespeend van gezond verstand - maar wat een kracht! Wat een geestkracht!’ (Venedikt Jerofejev)

 (Van Dima Zverev via la Russophobe, over wie het volgende

 

    • Coen van Zwol