Groninger groet nrc.next

Ik lees graag af en toe een nrc.next. Voor een Groninger is het interessant te zien wat de mores in de Randstad zijn. Ik was dan ook aangenaam verrast vrijdag dat enkele stoutmoedigen zich ver buiten de grenzen van Holland hadden gewaagd en helemaal naar Groningen waren getogen om zich te buigen over het enigszins lachwekkende gehannes met perronhoogten (nrc.next, 26 januari).

De terugtocht moet lang en bar geweest zijn. Mogelijk kon de trekschuit waarin de fotograaf zich bevond niet afmeren vanwege hardnekkige fileproblematiek. Ik gis maar. In elk geval moet de terugtocht minstens een jaartje of twee geduurd hebben, gezien de fraaie begeleidende panoramafoto. Ja, het beroemde Groninger museum staat er al op, maar de totale facelift van het stationsplein, die toch al ruim twee jaar gaande is en nu vrijwel afgerond, nog geen spóór van te bekennen. Vreemd eigenlijk, want toen waren die nieuwe treinen er nog niet en was er dus nog geen perronprobleem.

    • Frits Visser Groningen