7 redenen om uit te gaan

Clown August droomt van meer August, August, August Maastricht: Theater aan het Vrijthof. Tijd: 20.15u. Kassa: 043-3505555. De Paardenkathedraal voert August, August, August op, een toneelstuk van de Tsjech Pavel Kohout over de strijd tussen een kinderlijke clown en een harde circusdirecteur. In de regie van Dirk Tanghe botst de vulgariteit van het circusvermaak met de gevoeligheid van het clowntje. De spelers houden de overdrijving goed vol. Het resultaat is een krachtige allegorie over de beproevingen van de piste die het leven is. Angela Verkuijlen, educatief medewerkster van de Paardenkathedraal, verzorgt een inleiding.
Clown August droomt van meer August, August, August Maastricht: Theater aan het Vrijthof. Tijd: 20.15u. Kassa: 043-3505555. De Paardenkathedraal voert August, August, August op, een toneelstuk van de Tsjech Pavel Kohout over de strijd tussen een kinderlijke clown en een harde circusdirecteur. In de regie van Dirk Tanghe botst de vulgariteit van het circusvermaak met de gevoeligheid van het clowntje. De spelers houden de overdrijving goed vol. Het resultaat is een krachtige allegorie over de beproevingen van de piste die het leven is. Angela Verkuijlen, educatief medewerkster van de Paardenkathedraal, verzorgt een inleiding.

Cubico Caffè

Stationsplein 15, MaastrichtTelefoon (043) 450 6408Keuken open 7.30-18.30, za 8.00-18.00, zo 10.00-19.00Italiaans, koffiebar, sandwich shop.Categorie: Nieuwkomer

Caffe, panini, zuppa, insalate, pasta, dolce Italiaanse wijnkaart & antipasti. Een echt Italië gevoel begint bij Cubico. Toch al wat kritiekpuntjes: de inrichting is nog wat kaal, de spotjes aan het plafond zouden iets minder fel mogen zijn. Parkeergelegenheid is goed geregeld want er is een parkeergarage in de buurt, met een ingang naast Cubico Caffè. Goed om te weten dat je alle heerlijkheden ook kunt afhalen.

uitstekend | Erg leuke zaak met heerlijke cappuccino en uitgebreide kaart. Voortreffelijke huiswijnen en lekkere pasta’s. Ik hoorde dat ze net open zijn en vond het nu al leuk. Zelfs op het terras zaten mensen, wat een extra Italië gevoel gaf! (29-11-2006 M. S. te Amsterdam)

uitstekend | De ligging is voor de centrumbezoeker niet prettig, maar voor de treinreiziger is Cubico een stop waard. De koffie is erg goed, thee nog beter. Een hele leuke kaart met veel keus, waarbij de prijzen uitermate schappelijk zijn. (27-11-2007 H. T. te Maastricht)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILM

Man of the Year

Regie: Barry Levinson. Met: Robin Williams, Laura Linney, Christopher Walken e.a. In: 12 bioscopen.

Glansrol van Robin Williams als de mateloos populaire tv-komiek die zich half en half voor de grap gaat mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en die nog wint ook. De film stapelt moreel dilemma op moreel dilemma en koppelt satire over het moderne politieke bedrijf aan een paranoïde thriller waarin de klokkenluider van het stemcomputerbedrijf moet worden uitgeschakeld. Man of the Year wordt bijeengehouden door Barry Levinsons gave om humoristische dialogen te schrijven die ook nog ergens over gaan.

3 EXPOSITIE

Bent u een goed verstaander?

Groningen: Universiteitsmuseum. T/m 13 mei. Geopend: di-zo 13.00-17.00. Inl: www.rug.nl/museum

De tentoonstelling Bent u een goed verstaander?, van het Universiteitsmuseum Utrecht, gaat over taal. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. Begrijpen en verstaan doen we zelf ontelbare keren zonder erbij stil te staan. Meestal gaat het goed. Soms gaat het fout. De expositie maakt je daarvan bewust waarbij je af en toe op het verkeerde been wordt gezet. Je kunt zelf experimenteren met taal en zodoende meewerken aan een wetenschappelijk experiment waarvan de resultaten later dit jaar bekendgemaakt worden.

4 TONEEL

August, August, August

Maastricht: Theater aan het Vrijthof. Tijd: 20.15u. Kassa: 043-3505555.

De Paardenkathedraal voert August, August, August op, een toneelstuk van de Tsjech Pavel Kohout over de strijd tussen een kinderlijke clown en een harde circusdirecteur. In de regie van Dirk Tanghe botst de vulgariteit van het circusvermaak met de gevoeligheid van het clowntje. De spelers houden de overdrijving goed vol. Het resultaat is een krachtige allegorie over de beproevingen van de piste die het leven is. Angela Verkuijlen, educatief medewerkster van de Paardenkathedraal, verzorgt een inleiding.

5 THEATER

De ideale Ernst of het belang van een echtgenoot

Utrecht: Kikker. Tijd: 20.30u. Res: 030-2319666. Inl: www.barreland.nl

Samen met het Vlaamse gezelschap Compagnie Marius (voorheen De Onderneming) brengt ’t Barre Land een herneming van De ideale Ernst of het belang van een echtgenoot uit 2003. Twee komedies van Oscar Wilde, An Ideal Husband en The Importance Of Being Earnest, worden samengesmeed tot één hilarische voorstelling. Met de oorspronkelijke cast, inclusief Jacob Derwig (TGA), Kris van Trier en Waas Gramser (Compagnie Marius).

6 MUSICBIZZ

Dizkuzz over wedstrijden

Amsterdam: Paradiso. Aanvang: 19.00u. Toegang gratis. Reserveren is verplicht: info@dizkuzz.nl

Dizkuzz is een forumdiscussie over en met de muziekbizz. Deze editie gaat over wedstrijden. De ene wedstrijd kent nog maar net een winnaar of de volgende staat alweer voor de deur. Moet je overal aan meedoen? En als je meedoet is het dan belangrijk te winnen? En wat als je wint? Vanavond komen winnaars en verliezers aan het woord, maar ook organisatoren van wedstrijden. Met: Lucky Fonz III, Karmakonga, Lars Kelpin (Stichting GRAP) en Dave Vanderheijden, (hiphopinjesmoel.nl). Gespreksleider is Jasper van den Dobbelsteen (NPI).

7 DEBAT

Latijns Amerika redt zichzelf?

Utrecht: Lutherse Kerk. Tijd: 20.00u. Toegang: gratis. Inl/res: 030-2332430 & www.tumultdebat.nl

Handel en investeringen zijn de belangrijkste aspecten van het Nederlandse ontwikkelingsbeleid in Latijns-Amerika. Moet er niet meer aandacht komen voor het ‘sociale vraagstuk’ en de rol van de vakbond daarbinnen? Wat moet er anders in het Latijns-Amerika beleid? Debat met: Leen Verbeek, Kees Koonings, Bert Koenders, Doekle Terpstra en Lodewijk de Waal. Onder leiding van journalist Edwin Koopman.