Spits Klasnic zoekt nieuwe donornier

De Kroatische voetballer Ivan Klasnic moet op zoek naar een andere donornier. Het orgaan, dat afgelopen donderdag via een transplantatie bij de aanvaller van het Duitse Werder Bremen was ingebracht, is door zijn lichaam afgestoten. Dat maakte de advocaat van de spits vanochtend bekend.

Artsen doen onderzoek naar de oorzaak van de afstoting. Dit zal ongeveer zes weken duren. In die periode gaat Klasnic in zijn familiekring op zoek naar een andere donor. De nierproblemen van Klasnic stammen uit 2005. Na een blindedarmoperatie functioneerde een nier niet goed meer.

De Kroatische international mist door de medische problemen de dubbele confrontatie met Ajax in het UEFA-Cuptoernooi. Die wedstrijden staan in februari op het programma. Klasnic hoopte eerst eind maart opnieuw te kunnen spelen. Zijn comeback loopt nu vertraging op. (ANP/DPA)