Sneeuwpolo op ijs van Zwitsers meer

Sneeuwpolo op ijs van Zwitsers meer St. Moritz, 29 jan. In het mondaine St. Moritz in Zwitserland werd gisteren de 23ste World Cup sneeuwpolo gewonnen door Team Brioni, dat in de finale Team Cartier met 4-3 versloeg. Aan het prestigieuze toernooi op het bevroren St. Moritzmeer deden vier ploegen mee met spelers uit Zwitserland, Engeland, Chili, Australië en dit jaar vooral Argentinië. Sneeuwpolo is een koude variant op het gewone polo, de oudste balsport ter wereld. Maar de omstandigheden van sneeuw en ijs in combinatie met de hoogte van 1.800 meter maken het tot een zware sport. Op de foto speelt de Argentijn Juan José Brane van Team Cartier de bal in de finale tegen Team Brioni. Foto AP Team Cartier player Juan Jose Brane of Argentina, right, hits the ball during the final match of the Cartier Polo World Cup On Snow against Team Brioni, Sunday Jan. 28, 2007 on the frozen lake of St. Moritz, Switzerland. Team Brioni won by 4-3. (AP Photo/Keystone, Arno Balzarini) Polo Associated Press