Remak moet bijna 28.000 euro betalen

Haarlem. Oud-Kamerlid en oud-Provinciale Statenlid Patricia Remak (VVD) moet 27.755 euro terugbetalen aan de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ze heeft onvoldoende aannemelijk gemaakt dat zij haar reiskosten en kosten voor een fractiemedewerker ook echt heeft gemaakt. Dat heeft voorzitter Tjeerd Talsma van de Rekeningencommissie zaterdag laten weten. De Provinciale Staten buigen zich vandaag over het voorstel van de Rekeningencommissie, maar Talsma verwacht dat zij instemmen met de terugvordering. Remak huurde haar echtgenoot in om twee notities te schrijven. Dat declareerde zij ter waarde van ruim 20.000 euro, zonder het duidelijk te administreren. De rechtbank veroordeelde de oud-politica begin deze maand al voor uitkeringsfraude, omdat ze onterecht gebruik maakte van haar wachtgelduitkering.