Radio Voorkeur

Kunststof. Fotograaf Taco Anema vertelt over zijn laatste boek Tales of Water, A Childs view, waarvoor hij vijftien landen op vijf continenten bezocht om door de ogen van kleine kinderen naar verschillende waterprojecten te kijken.Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Edzard Mik vertelt over zijn nieuwe roman Bleke hemel, een boek over liefde en jaloezie. Verder de 63-jarige Wim Noordhoek en de 30-jarige Harmke Koenegracht over de tentoonstelling Sixties! in het Haags Gemeentemuseum. Concertzender, 20.02-22.00u.

Componist van de week. Vanavond aandacht voor de Engelse componist en pianist Thomas Adès (1971) die met enige regelmaat wordt uitgeroepen tot ‘de nieuwe Benjamin Britten’. Al op zijn 18de werd zijn Chamber Symphony uitgezonden door de BBC. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa luna. Kunstschilder Sam Drukker praat over zijn alternatieve Nachtwacht met prominente Nederlanders onder wie Agnes Jongerius en Alexander Rinnooy Kan. Ook vertelt hij over zijn tentoonstelling in Barcelona. Radio 1, 0.04-1.00u.