NRC.NL/BLOGS

Fraude. Marie-José Klaver meldt op haar weblog Klaver dat klanten van eBay worden opgelicht via frauduleuze biedingen op artikelen op de internetveiling. „Dat schrijft de Sunday Times. Door nepbiedingen worden de prijzen opgedreven. Deze praktijk wordt shill bidding genoemd. Shill bidding is in strijd met de regels van eBay en verboden volgens de Britse wet. Een grote handelaar op eBay heeft in gesprekken een undercover verslaggever van de Britse zondagskrant toegegeven dat hij bereid was om zakenpartners in te zetten om op zijn producten te bieden. . Volgens antiekhandelaar Eftis Paraskevaides, die voor 1,4 miljoen pond per jaar op eBay verkoopt, komen nepbiedingen veel voor. De Sunday Times vraagt zich af of eBay genoeg doet om gebruikers te beschermen. www.nrc.nl/klaver
Fraude. Marie-José Klaver meldt op haar weblog Klaver dat klanten van eBay worden opgelicht via frauduleuze biedingen op artikelen op de internetveiling. „Dat schrijft de Sunday Times. Door nepbiedingen worden de prijzen opgedreven. Deze praktijk wordt shill bidding genoemd. Shill bidding is in strijd met de regels van eBay en verboden volgens de Britse wet. Een grote handelaar op eBay heeft in gesprekken een undercover verslaggever van de Britse zondagskrant toegegeven dat hij bereid was om zakenpartners in te zetten om op zijn producten te bieden. . Volgens antiekhandelaar Eftis Paraskevaides, die voor 1,4 miljoen pond per jaar op eBay verkoopt, komen nepbiedingen veel voor. De Sunday Times vraagt zich af of eBay genoeg doet om gebruikers te beschermen. www.nrc.nl/klaver

Verenigde Staten. Juurd Eijsvoogel verdiept zich op de weblog Wereld in het World Economic Forum in Davos. Hij citeert Fareed Zakaria die in een column in Newsweek schrijft dat Amerika op geen enkele manier het gesprek domineert, niet met grote sprekers, maar ook niet door anti-Amerikanisme bij anderen. „People – for the moment at least – seemed to be moving beyond America”, aldus Zakaria. „Met Bush in zijn laatste jaren en de uitzichtloze oorlog in Irak zitten de VS zeker in een dip, zegt Zakaria, en de Aziatische wereld is in opkomst (Europa is nog steeds met zichzelf bezig). „We might be getting a glimpse of what a world without America would look like. It will be free of American domination, but perhaps also free of leadership.”

www.nrc.nl/wereld

Fraude. Marie-José Klaver meldt op haar weblog Klaver dat klanten van eBay worden opgelicht via frauduleuze biedingen op artikelen op de internetveiling. „Dat schrijft de Sunday Times. Door nepbiedingen worden de prijzen opgedreven. Deze praktijk wordt shill bidding genoemd. Shill bidding is in strijd met de regels van eBay en verboden volgens de Britse wet. Een grote handelaar op eBay heeft in gesprekken een undercover verslaggever van de Britse zondagskrant toegegeven dat hij bereid was om zakenpartners in te zetten om op zijn producten te bieden. . Volgens antiekhandelaar Eftis Paraskevaides, die voor 1,4 miljoen pond per jaar op eBay verkoopt, komen nepbiedingen veel voor. De Sunday Times vraagt zich af of eBay genoeg doet om gebruikers te beschermen.

www.nrc.nl/klaver