nader bekeken

Edgar Davids volgt het voorbeeld van zijn voormalige ploeggenoot Frank Rijkaard, nu succesvol trainer van FC Barcelona. De 33-jarige Davids sluit zijn voetbalcarrière af bij Ajax. Hij speelt de komende anderhalf jaar bij de club uit Amsterdam. Ajax bereikte eerder al overeenstemming met de middenvelder en hoeft zijn huidige club Tottenham Hotspur geen transfersom te betalen, zo hebben bronnen rond Davids gisteren bevestigd.

Davids ondergaat begin van de week een medische keuring. De oud-international had nog een contract voor een half jaar bij Tottenham, maar kwam in Londen nauwelijks aan spelen toe.

Het beursgenoteerde Ajax zou de komst van Davids pas na de medische keuring bevestigen. Tot die tijd onthoudt de leiding van de club zich van elk commentaar. Davids is dit seizoen niet meer speelgerechtigd voor de Europese wedstrijden van Ajax.