Mondo bizarro (6)

dolfijn.jpgHet Oekraïense dorpsmeisje Masja (14) hield van Viktor (17). Viktor maakte het uit na drie maanden verkering. Masja liet dat niet op zich zitten. In de grote stad Gerson kocht ze voor een halve euro een brochure over zwarte magie. Voor een liefdesdrankje waren botjes van een ongedoopte baby nodig, las ze. Dus trommelde ze haar klasgenootjes op om midden in de nacht op het kerkhof een dood geboren baby op te graven. 

Iedereen vond het reuze spannend, maar zoiets blijf niet lang geheim in een piepklein dorp. De volgende morgen jammerden de baboesjka’s al: ‘er is een heks in het dorp!’ Voor de veldwachters bleek het simpel de daders te vinden: de hele school roddelde erover.

Grafschenner Masja krijgt straf noch huisarrest. ‘Haar ouders zijn bang voor haar’, moppert haar oma. Mocht Masja’s reputatie het vinden van een geschikte man in de weg staan, dat kan ze altijd hier nog terecht. (Komsomolskaja Pravda, dank aan Muumi)

    • Coen van Zwol