Lijk James Brown stiekem verplaatst

LOS ANGELES, 29 jan. Het lichaam van soulzanger James Brown, dat al sinds Kerstmis wacht op een begrafenis, is dinsdag verplaats van zijn huis op Beech Island (South Carolina) naar een geheime locatie, zonder opgaaf van reden. De 73-jarige Brown, wiens invloed zich uitstrekt van de soul tot de hiphop en arrenbie, stierf op Eerste Kerstdag aan een longontsteking. Sindsdien kunnen zijn nabestaanden het niet eens worden over zijn begrafenis. Zes van zijn kinderen willen Brown in een soort mausoleum plaatsen à la Graceland, het bedevaartsoord van Elvis Presley. Eddie Murphy, die een op Brown geïnspireerde zanger speelt in de film Dreamgirls, zei gisteren in Los Angeles bij de uitreiking van de Screen Actor`s Guild Awards: ”Ik flip ervan dat James nog niet is begraven. Dit is het vreemdste verhaal in de geschiedenis van de show business.”