Koersval Deutsche Telekom

Het aandeel Deutsche Telekom is vanochtend gekelderd nadat het bedrijf gisteren een winstwaarschuwing had moeten geven. Het is de tweede keer in korte tijd dat het telecombedrijf zijn verwachtingen neerwaarts bijstelt. De koers van Deutsche Telecom was vanochtend 5,5 procent lager.

Deutsche Telekom maakte gisteren bekend uit te gaan van een winst van 19 miljard euro over 2007. Tot nu toe ging het bedrijf uit van een winst tussen de 19,7 en 20,2 miljard. De verslechterde verwachtingen zijn vooral toe te schrijven aan de hevige concurrentie in Duitsland zelf, onder meer van KPN-dochter E-Plus. Daardoor ziet het bedrijf zich genoodzaakt meer te investeren in breedband en mobiele telefonie, onder andere in marketing. Ook door de zwakke dollar zal de winst naar schatting 200 miljoen euro lager uitvallen. Deutsche Telekom haalt een deel van zijn omzet uit de Verenigde Staten, waar het mobiele telefonie aanbiedt.

In augustus gaf Deutsche Telekom ook al een winstalarm af. De toenmalige topman, Kai-Uwe Ricke, moest daarna opstappen.