Immigrantenfilm `Padre Nuestro` wint Sundance filmfestival

park city. De film Padre Nuestro van regisseur Christopher Zalla is zaterdag door de jury van het Sundance Film Festival verkozen tot de beste Amerikaanse film in de categorie drama. Padre nuestro vertelt het verhaal van een illegale Mexicaanse immigrant die op zoek gaat naar zijn vader in New York. De prijs voor de beste documentaire ging ook naar een Latijns-Amerikaanse productie: Manda Bala van filmmaker Jason Kohn. De film gaat over criminaliteit in Brazilië: corruptie door overheidsfunctionarissen en ontvoeringen. De publieksprijs ging naar de ”tearjerker” Grace Is Gone van regisseur James C. Strouse. Acteur John Cusack (High Fidelity, 2002) speelt hierin een vader die zijn dochters meeneemt op een roadtrip na het bericht dat hun moeder, een sergeant in het Amerikaanse leger, is gedood in Irak. Het Sun-dance Film Festival werd van 18 tot en met 28 januari gehouden in Utah. Het evenement, in 1981 opgericht door Robert Redford, is het belangrijkste platform voor onafhankelijke filmproducties in de VS.