Homo-satanisten

Hier zou de kop ‘mondo bizarro’ (7) kunnen staan, maar we spreken toch over onze machtige burgervader Joeri Loezjkov. Die kwam vandaag nog eens terug op een heikel punt: gay pride in Moskou. Vorig jaar mepte een gemengd leger van oproerpolitie, skinheads, grootmoedertjes en priesters alles dat homo, journalistiek of buitenlands oogde van straat toen een gay pride dreigde. Loezjkov en het voltallige religieuze establishment hadden daartoe opgeroepen. Daarna gaf Moskou  miljoenen uit ter

loezjkov.jpgHier zou de kop ‘mondo bizarro’ (7) kunnen staan, maar we spreken toch over onze machtige burgervader Joeri Loezjkov. Die kwam vandaag nog eens terug op een heikel punt: gay pride in Moskou.

Vorig jaar mepte een gemengd leger van oproerpolitie, skinheads, grootmoedertjes en priesters alles dat homo, journalistiek of buitenlands oogde van straat toen een gay pride dreigde. Loezjkov en het voltallige religieuze establishment hadden daartoe opgeroepen. Daarna gaf Moskou  miljoenen uit ter verbetering van het slechte imago in het westen. 

Maar ook dit jaar geen gay pride, zegt Loezjkov, want homo’s zijn satanisten. Lees hier toch eens hoe Moskou’s macho man helemaal uit zijn dak gaat. Hij strijdt tot zijn laatste ademtocht tegen destructieve sektes en drugsgebruik en perverse seksuele voorlichting en mensenrechten en westerlingen en chauvisme en intolerantie en fluor in het drinkwater en steunzolen en meergranenbrood en …

Homo’s aller landen troost u: eind dit jaar is Loezjkov met pensioen. En zeven jaar geleden had hij president kunnen worden in plaats van Poetin. Het kan altijd erger.

    • Coen van Zwol