Gluurder Michael Jackson: straf in hotel

Jeffrey Borer, die is veroordeeld tot huisarrest wegens het stiekem maken van video-opnamen van popzanger Michael Jackson, blijkt zijn straf uit te zitten in het luxueuze Ritz-Carlton Hotel in Los Angeles.

Borer betaalt zelf zijn ‘gevangenisstraf’ verblijf in het hotel omdat hij in zijn eigen huis last heeft van schimmels en omdat zijn vrouw daarvoor allergisch is, zegt zijn advocaat Lloyd Kirschbaum.

„Het is allemaal besproken met de justitiële autoriteiten”, zegt Kirschbaum. Maar de federale officier van justitie Daniel Shallman noemt het verblijf in een hotel onzinnig. „Als iemand is veroordeeld tot huisarrest met elektronische beveiliging, is het niet de bedoeling dat je in een viersterren-hotel gaat zitten”.

Het Ritz-Carlton Hotel heeft een restaurant, een fitnessruimte en twee tennisbanen.

Borer, 62, is eigenaar van een chartermaatschappij. Samen met Arvel Jett Reeves bekende hij vorig jaar schuld wegens het aanbrengen van twee video-camera’s in een straalvliegtuig van zijn maatschappij. Daarmee vloog Michael Jackson in 2005 naar de rechtbank in Santa Barbara. Daar stond de popster terecht op beschuldigingen van kindermisbruik en van onzedelijke handelingen met een jongen in zijn ranch Neverland. Jackson werd daarvan later door een jury vrijgesproken omdat 130 getuigenissen niet overtuigden.

Jeffrey Borer werd veroordeeld tot huisarrest in plaats van tot een gevangenisstraf, omdat zijn echtgenote chronisch ziek is. (AP)