Doden bij gevechten tussen Hamas en Fatah in Gazastrook

Gazastad. Bij gevechten tussen aanhangers van de moslimfundamentalistische Hamas en Fatah in de Gazastrook zijn zaterdagnacht vijf doden gevallen. Daarmee komt het totale aantal doden op 25 sinds de gevechten donderdag uitbraken. Het gaat om de hevigste gevechten tussen Palestijnen sinds Hamas een jaar geleden de verkiezingen won. Een deel van de bewoners van Gazastad heeft bij vrienden of familie onderdak gezocht. Anderen bleven uit voorzorg binnen. Een golf van gijzelingen is onderdeel van het geweld. Gewapende Hamas-aanhangers hebben gisteren in de Gazastrook het hoofd van de Nationale Veiligheidstroepen, die loyaal is aan Fatah, ontvoerd. In Nablus, op de Westelijke Jordaanoever, hebben ongeveer vijftien gewapende Fatah-aanhangers een bank bestormd en een lokale Hamas-leider meegenomen. Door de gevechten is een nieuwe poging een eenheidsregering te vormen gestrand. ”De impasse in compleet. Alle gesprekken zijn afgelast”, aldus Mohammed Edwan, woordvoerder van de Palestijnse president Abbas in Ramallah.